Topdanmark med mindre overskud

Forsikringskoncernen Topdanmark er hårdt ramt af de to storme Bodil og Allan, der væltede ind over Danmark indenfor de sidste tre måneder af 2013.

De medførte godt 50.000 skader med erstatninger på sammenlagt cirka en milliard kroner. Det fremgår af regnskabet for 2013.

Da Topdanmark har genforsikret sig mod skader, blev nettoudgifterne for koncernen 330 millioner kroner på de to storme.

Det er alligevel over det niveau, som koncernen normalt betaler erstatninger til som følge af de skader, kunderne får ved dårligt vejr. Udgifterne ligger på et "normalt" år på 170 millioner kroner.

Topdanmark kom ud af 2013 med et resultat på 1,5 milliarder kroner efter skat mod 1,8 milliarder kroner året før.

Resultatet ligger over de 1300-1400 millioner kroner, som selskabet meldte ud i tredje kvartal. Og er skabt på baggrund af præmieindtægter på 12,4 milliarder kroner.

Indtægterne fra forsikringspræmierne er fordelt med 8,8 milliarder kroner på skadesforsikringer, hvilket er en stigning på 1,5 procent i forhold til året før.

På livsforsikringer var præmieindtægten 3,5 milliarder kroner, og det er en stigning på 14,8 procent i forhold til 2012.

Forsikringskoncernen fastholder forventningerne for hele 2014. Nettooverskuddet ventes at blive på mellem 950 til 1050 millioner kroner. Desuden venter Topdanmark en vækst i præmieindtægterne på to-tre procent på skadesforsikringer.

Topdanmarks administrerende direktør, Christian Sagild, siger, at koncernen kan vokse bedre i markedet på grund af gunstig konkurrence.

- Igennem 2013 har vi haft en gunstig konkurrencesituation. Vi har trukket flere kunder fra konkurrenterne end de fra os, og det, venter vi, kan fortsætter, siger Christian Sagild til Ritzau Finans.

/ritzau/

Dagens Gossip