Topdanmarks bundlinje svækkes trods lunt vejr

Det forsikringstekniske regnskab i Topdanmark har haft godt af, at vejret for det meste har opført sig pænt i de seneste tre måneder. Det oplyser selskabet i sit regnskab mandag.

Hvad angår skadesforsikring, landede resultatet på 307 millioner kroner mod 268 millioner kroner i samme kvartal sidste år.

Topdanmark er derimod kommet ud af tredje kvartal med et dårligere resultat på bundlinjen end i samme periode sidste år. Resultatet før skat er faldet til 276 millioner kroner, og det er 132 millioner kroner ringere end i tredje kvartal 2014.

Topdanmark noterer i regnskabet, at årets første ni måneder har givet færre brandskader og tyverier, mens udgifter i forbindelse med vejrliget var 47 millioner kroner.

I samme periode sidste år var den udgift på 81 millioner kroner.

Selskabet fastholder dog forventningerne til 2015 og venter fortsat et overskud på 1050-1150 millioner kroner.

Modvinden på de globale aktiemarkeder har også presset Topdanmark. Selskabets investeringsafkast blev minus 61 millioner kroner mod et overskud på 76 millioner kroner i samme periode året før.

- Vi har i både 2014 og ikke mindst i 2013 oplevet nogle flotte og ekstraordinært høje investeringsafkast, lyder det fra administrerende direktør Christian Sagild.

- I år er vi så at sige tilbage i en periode med normalafkast og endda lidt til den lave side på grund af de faldende udenlandske aktiemarkeder.

Aktiehandlerne er ikke helt tilfredse med regnskabet. På fondsbørsen i København falder Topdanmark-aktien med omkring halvanden procent efter regnskabsmeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip