Topkamp er afgørende for FC Københavns selvforståelse

Når mestrene fra FC Midtjylland fredag byder førsteudfordrerne fra FC København op til dans på MCH Arena, bliver det et opgør, som kan få stor betydning for løvernes interne selvforståelse.

Det vurderer Jan Kalborg, der er fodboldkommentator på DR.

- På den lange bane betyder et nederlag ikke ret meget. Pointene kan sagtens hentes på et senere tidspunkt, men på den korte bane vil det skabe usikkerhed og begyndende krisesnak, siger Kalborg.

Faktum er, at mestrene fra FC Midtjylland har 12 point efter fire kampe, mens FCK har syv point efter tre kampe. Senest tabte FCK point mod FC Nordsjælland, da løverne kun formåede at spille 1-1 på hjemmebane.

Samtidig blev det også til et tidligt exit fra europæisk fodbold, da FCK røg ud af kvalifikationen til Europa League efter et samlet nederlag til tjekkiske Jablonec.

Udekampen mod de danske mestre fra FC Midtjylland kan derfor blive en mulighed for FCK til at vaske skuffelsen af sig. Det vurderer Per Frimann, der kommenterer fodbold hos Viasat.

- Kampen mod Midtjylland skal bruges til at vaske Jablonec-skuffelsen væk, siger Frimann.

Netop modstanderne fra FC Midtjylland slog senest AaB på udebane i en kamp, hvor ulvenes fysik var overlegen. Netop derfor kan slaget om midtbanen blive afgørende i fredagens topkamp, forudser Frimann.

- Det bliver en kamp om midtbanen, for det er her, slaget kan vindes. Det er virkelig en udfordring for FCK, at Amartey er ude med karantæne, siger Frimann.

DR's fodboldkommentator Jan Kalborg nedtoner betydningen af karantænen.

- Sket er sket, så det må Ståle Solbakken affinde sig med. FCK er ikke afhængige af en enkelt spiller. Amartey har gjort det fremragende, men der kommer bare en anden ind og erstatter ham, siger Kalborg.

Der er kampstart mellem Superligaens nummer et og nummer fire på MCH Arena i Herning fredag klokken 18.00.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip