Topkamp i Madrid

Ståle Solbakken valgte den første vinkel:

- Nu skal vi spille topkamp mod Real Madrid om et par uger, grinede træneren, der stadig kan kalde sig ubesejret på hjemmebane i Champions Leagues gruppespil og i næste kamp skal forsøge at hente point ude mod Real Madrid, der i aftes vandt 6-1 over Galatasaray i Tyrkiet.

Stadig udfordret

Den mere realistiske FCK-træner erkendte dog også, at det kan blive svært, fordi hans hold stadig er udfordret.

- Sådan, som vi spiller i de første 50 minutter, er nok det bedste, vi kan spille på nuværende tidspunkt mod en af favoritterne til at vinde Champions League. I første halvleg formår vi at holde på bolden, så vi ikke bliver slidte, og at veksle spillet godt. I anden halvleg bliver det ren overlevelse, analyserede Ståle Solbakken.

Historisk godt

Siden sidst han var i FC København, efterlod han et hold, der netop havde gjort det historisk godt og som det første hold i dansk fodbolds historie havde spillet sig videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler. Det hold var bygget op efter fem sæsoner under Solbakkens ledelse og havde gennem både to Champions League-gruppespil og tre af slagsen i Europa League udviklet sig til et rutineret europæisk mandskab, der havde visse øvelser siddende på rygraden. Det har det nuværende hold efter at have haft tre forskellige trænere på to år ikke.

- Det, der gør, at man ikke kan være helt tryg ved dette hold, er, at man mangler roen, når man bliver træt. I dag fighter spillerne fantastisk, og vores målmand har nogle rigtig gode redninger, men man kan ikke sige, at der er mange, for hvem det er naturligt at holde på bolden og forsvare sig med den, sagde Ståle Solbakken, der konfronteret med Juventus’ store chanceovertag (23-8) ikke ville acceptere påstanden om, at det kunne være blevet en kæmpe øretæve.

- Hvis du tager anden halvleg isoleret set, kan du tage med to eller tre mål, men i første halvleg er det totalt lige. Det er jo ikke sådan, at bare fordi man har seks chancer, så skulle man også have scoret seks mål. Statistisk scorer man kun på cirka hver fjerde chance, men det er da 10 afslutninger for mange til dem, påpegede Ståle Solbakken.

Dagens Gossip