Topleder fra Haqqani-netværk dræbt i Pakistan

Den ledende finansmand bag det radikale Haqqani-netværk, der har bånd til Taliban, er blevet skudt og dræbt i den pakistanske hovedstad, Islamabad, siger kilder tæt på den militante gruppe.

- Nasiruddin Haqqani blev dræbt i Islamabad, da han kørte i bil sammen med flere andre uidentificerede personer, siger en talibankilde, som tilføjer, at drabet skete søndag-

- Hans lig er blevet flyttet til Nordwaziristan, siger kilden.

USA udpegede i juni 2010 Nasiruddin og to andre afghanere som særligt farlige "globale terrorister" på grund af deres arbejde som højtstående ledere og pengemænd for Taliban og det nærtstående Haqqani netværk.

USA satte i september 2012 Haqqani-netværket på dets liste over terrororganisationer.

Den dræbte Nasiruddin Haqqani var den ældste bror til Sirajuddin Haqqani, partisanlederen, som står i spidsen for Haqqani, og som har stået bag nogle af de blodigste angreb mod de amerikanske soldater i Afghanistan.

Haqqani-netværket har navn efter de to brødres far, Jalaluddin Haqqani, en veteran-partisanleder fra det sydøstlige Afghanistan, der blev berømt for sin indsats mod de sovjetiske besættelsesstyrker i 1980'erne.

Amerikanske missiler dræbte i september en anden højtstående leder fra Pakistans Haqqani-netværk, der har nære bånd til al-Qaeda.

Mullah Sangeen Zadran var en af seks militante, som blev dræbt ved et droneangreb i klanområdet Nordwaziristan. Han var efterlyst for bortførelser og for at have sendt hundredvis af militante ind i Afghanistan, oplyser de pakistanske myndigheder.

I 2011 betegnede det amerikanske udenrigsministerium Zadran som skyggeguvernør i Paktika, som er en af de meste uregerlige afghanske provinser. Militante grupper udførte under hans ledelse angreb i hele det sydøstlige Afghanistan.

Pakistans regering protesterer formelt over fortsatte amerikanske droneangreb som en krænkelse af deres lands suverænitet, men Washington ser dronerne som et vitalt redskab i bekæmpelsen af al-Qaeda og Taliban.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, antydede for nylig, at droneangreb i Pakistan kan indstilles "meget snart", da den militære trussel er aftagende.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip