Topledere mødes med Syriens opposition i London

»Det handler om at undgå konflikt, løse konflikt og håndtere konfliktens konsekvenser - det betyder, at det øverste punkt på dagsordenen kommer til at handle om Syrien og situationen i Syrien, som fortsat bliver værre,« siger den britiske udenrigsminister William Hague til BBC.

Han holdt sit bilaterale møde med de syriske oprøreres premierminister Ghassan Hitto og to højtrangerende medlemmer af landets oppositionskoalition tirsdag, og her blev det atter drøftet, om oppositionen skal bevæbnes.

Hague ønsker ikke at oplyse, hvilke af hans kolleger, der også skal mødes med de syriske oppositionsrepræsentanter. Det står dog klart, at den amerikanske udenrigsminister John Kerry også har aftalt at mødes med dem. Til gengæld er det ifølge nyhedsbureauet AFP ganske usandsynligt, at Ruslands mand i London vil mødes med syrerne, da russerne støtter Syriens præsident Bashar al-Assad i kampen mod oprørerne.

Under G8-møderne i den britiske hovedstad vil Hague og hans franske udenrigsministerkollega presse på for at få ophævet EUs våbenembargo over for Syrien, så det bliver muligt at forsyne oprørerne med våben.

»Vi mener absolut, det er nødvendigt at øge den praktiske hjælp, vi yder til den syriske opposition, hvis situationen fortsat forværres. Det har jeg diskuteret direkte med dem denne morgen, sagde Hague efter mødet med oppositionens udsendinge.

G8 mødet mellem udenrigsministrene fra Storbritannien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Rusland og USA varer frem til torsdag, og ud over situationen i Syrien, skal de prominente herrer blandt andet også diskutere situationen i Nordkorea, Iran og Somalia, ligesom de skal diskutere, hvordan man kan sætte en stopper for de omfattende problemer med børn, der bliver seksuelt misbrugt i alverdens konfliktzoner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip