Topministre: Vi vil deltage i atomsnak med Iran

Den britiske udenrigsminister, William Hague, og den tyske udenrigsminister, Guido Westerwelle, slutter sig fredag til møde om atomforhandlinger med Iran og de seks stormagter i den såkaldte P5+1-gruppe.

USA's udenrigsminister, John Kerry, og hans franske kollega, Laurent Fabius, har allerede meddelt deres ankomst i Geneve, hvor mødet finder sted.

De seks lande i gruppen - USA, Rusland, Kina, Frankrig, Storbritannien og Tyskland - indledte samtaler torsdag med det mål at nå en foreløbig aftale om at slutte en langvarig strid om Irans atomprogram.

Israel, som har en fjendtlig relation til Iran, er rasende over det aftaleudkast, der arbejdes med, men som endnu ikke er kendt.

- Iran har fået århundredets aftale, og det internationale samfund har opnået en dårlig aftale. Dette er en meget dårlig aftale. Israel forkaster den fuldstændigt, siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Israel anser et Iran med atomvåben som en trussel mod Israels sikkerhed, og israelerne vil ikke udelukke et militært angreb mod fjenden med henblik på at ødelægge atomanlæg.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip