Topmøde enig om Grækenland efter strid om privatisering

Et maratonmøde for eurotoppen i Bruxelles er mandag morgen blevet enig om betingelserne for en ny græsk støtteordning efter en nattelang strid om privatiseringer.

Det bekræfter EU-præsidenten Donald Tusk på Twitter.

Dermed synes en græsk statsbankerot og exit fra euroen at være afblæst, hvis ellers Grækenland de kommende dage leverer på de løfter, landet har givet.

- Eurotopmødet har enstemmigt indgået en aftale, skriver Donald Tusk i sit tweet.

Eurotopmødet i Bruxelles, der har varet næsten 17 timer, har været afbrudt i timevis undervejs for at give tid til bilaterale forhandlinger, blandt andet mellem Tyskland, Frankrig og Grækenland med EU-præsidenten som mægler.

Til sidst har det været en strid om Den Internationale Valutafonds rolle i den græske redningsplan og omfanget af de privatiseringer, som Grækenland skal gennemføre, der har trukket topmødet i langdrag.

Især Tyskland har på topmødet presset hårdt på for at få Grækenland til at gennemføre omfattende privatiseringer, der skal skaffe flere penge i kassen.

Forud for topmødet holdt eurolandenes finansministre møde, hvor de udarbejdede et fire sider langt dokument med krav, som Grækenland skal opfylde, før det kan komme på tale at indlede forhandlinger om en ny støtteordning for det gældsplagede land.

Dokumentet har derefter dannet grundlag for forhandlingerne under eurotopmødet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip