Topøkonomer: Krav til Grækenland er vanvittige

Eurolandenes nye krav til Grækenland for blot at overveje at låne det gældsplagede land flere penge tangerer afpresning.

Det mener mange af de personer, som følger og kommenterer det europæiske drama på sociale medier.

På Twitter er hashtagget #ThisIsACoup (dette er et kup, red.) natten til mandag blandt de mest delte.

Og to af USA's mest kendte økonomer - Nobelpris-modtagerne Paul Krugman og Joseph Stiglitz - deler vreden over de europæiske lederes håndtering af problemet.

- Eurogruppens liste med krav er vanvid, skriver Paul Krugman i sin klumme i New York Times ifølge The Guardian.

Der er natten til mandag ingen meldinger om et gennembrud i forhandlingerne på eurotopmødet i Bruxelles, og Grækenlands skæbne som medlem af euroen er fortsat uvis.

Flere medier - heriblandt Ritzau - har set listen med de krav, som eurolandene vil have Grækenland til at opfylde for at bane vej for en måske over 600 milliarder kroner dyr støtteordning til Grækenland.

Men betingelserne er helt urimelige, mener Paul Krugman. Og han kan godt forstå, at hashtagget #ThisIsACoup siden søndag aften er blevet et hit.

- Det er ren hævntørst. Fuldstændig destruktion af national suverænitet og uden håb om lindring. Det er, formentlig, tænkt som et tilbud, Grækenland ikke kan acceptere, men selv i det tilfælde er det et grotesk forræderi mod alt det, som det europæiske projekt skulle stå for.

Hans kollega Joseph Stiglitz er enig og beskylder Tyskland for at udvise manglende solidaritet med det økonomisk udpinte Grækenland.

- Eurozonen kan ikke fungere uden et minimum af solidaritet. Det har været en katastrofe. Tyskland har helt klart bidraget til at undergrave Europa, siger Stiglitz ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip