Toppen af dansk pop klar til at indtage sommerlandet

For nogle af de garvede stjerner som Nik og Jay er det svært at pege ud, hvor det bliver den største oplevelse at optræde.

»Du kan aldrig vide, hvordan publikum reagerer. Det afhænger af alt fra, hvad folk har set i nyhederne til, hvad de har spist. Det kan lige så godt blive kanon i Kolding, som det kan i Randers eller Aarhus,« siger Jannik »Jay« Thomsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Trods junivarmen formår Niclas »Nik« Petersen, der er iklædt en kraftig sort hue, solbriller og en undertrøje, der blotter en tatovering med ordlyden »Nexus« på ryggen, dog køligt konstatere, at der er to byer, der har en særlig plads hos ham.

»At komme hjem til København og lukke den her turné - det er helt specielt,« siger han og påpeger, at Aarhus lig København er noget særlig på grund af de mange koncertgæster.

Mens det er femte gang, at Nik og Jay er på plakaten ved Grøn Koncert, er det første gang for Mads Langer, der, siden han i 2009 underskrev en international pladekontrakt med Sony Records, har haft stor succes. Blandt andet med sit nye album fra marts i år, »In These Waters«, med hittet »Elephant«.

»For mig er det selvfølgelig helt særligt at spille i Aarhus, fordi det er der, jeg selv er kommet til Grøn Koncert som barn,« siger han og forklarer, at turnéen er en blåstempling af hans musik.

»For mig er det et stempel som dansk musiker, fordi du bliver en del af den familie, der spiller på Grøn Koncert. Jeg vil gerne spille både de numre, folk kender, men også noget af det mere rockede og storladne, jeg har lavet,« siger Mads Langer, der også glæder sig til det tætte forhold, der opbygges til de andre musikere på turnéen, der på ti dage bevæger sig tværs over landet.

Mens kunsterne leverer i minuttal på scenen, lægger op mod 650 frivillige alle kræfter i at få begivenheden til at klappe og koncertkaravanen til at være klar med timers mellemrum. Hele »cirkusset« bestående af 50 lastbiler og 30 busser rykker fra den ene by til den anden, og det er noget af det helt særlige ved Grøn Koncert, konstaterer popdronningen på årets program, Medina.

»Grøn (Koncert, red.) er noget særligt med alle de frivillige. Det er superspecielt at mærke det her sammenhold. Allerede på halvandendagen er folk helt vildt sammentømret. Jeg bliver i hvert fald ikke ensom på turen rundt i landet. Der er jo en milliard mennesker med,« siger hun.

Grøn Koncert mønstrede sidste år sammen med bryggeripartneren, Tuborg, 119.000 gæster, og med over 170.000 liter solgt øl, gik de næppe tørstige hjem.

I år starter Grøn Koncert 18. juli i Kolding og slutter 28. juli i København. Begivenheden debuterede 8. juni 1983 på Løkken Stadion - dengang var stjernerne Frede Fup og Sneakers.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip