Toppolitiker erklærer sig skyldig i Fifa-skandale

Den tidligere præsident for Honduras Rafael Callejas erkender, at han gjorde sig skyldig i bestikkelse i sin tid som medlem af Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

72-årige Callejas var mandag for en dommer i New York i forbindelse med den omfattende Fifa-skandale, hvor en lang række tidligere embedsmænd er på anklagebænken.

Rafael Callejas var præsident i Honduras fra 1990 til 1994 og blev siden præsident for landets fodboldforbund - en post han sad på indtil august sidste år. Han er tidligere medlem af Fifas tv- og marketingkomité.

Den forhenværende politiker var oprindelig tiltalt for otte tilfælde af korruption og hvidvaskning af penge, som han 15. december erklærede sig uskyldig i. Nu har han erkendt sin skyld i to forhold.

En af sagerne handler om at have modtaget bestikkelse fra et firma i Florida, der til gengæld fik tv-rettighederne til Honduras' VM-kvalifikationskampe.

Begge de to forhold har en strafferamme på op til 20 års fængsel, og der vil blive afsagt dom 5. august. Callejas skal desuden tilbagebetale 650.000 dollar, svarende til 4,3 millioner danske kroner.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip