Toppolitikere i Labour i oprør for at få Corbyn til at gå

Uroen i det britiske arbejderparti, Labour, fortsætter i kølvandet af torsdagens EU-afstemning, der resulterede i, at Storbritannien forlader EU.

Lederen af det britiske Labour-parti, Jeremy Corbyn, har afskediget partiets skyggeudenrigsminister, Hilary Benn.

I kølvandet på fyringen melder flere medlemmer i Labours skyggekabinet ifølge BBC, at de er så utilfredse med Corbyn, at de er parate til at trække sig.

Søndag er Labour-partiets skyggesundhedsminister, Heidi Alexander, trådt tilbage, fordi også hun ønsker en ny leder af partiet. Hun siger, at Storbritannien har brug for en troværdig opposition, og at Corbyn ikke er i stand til at stå for den.

- Lige så meget som jeg respekterer en mand med principper, mener jeg også, at det er nødvendigt, at man har evnen til at finde svar på de udfordringer, som vores land står over for.

- Hvis vi skal danne den næste nye regering, så er et formandsskifte afgørende, skriver Heidi Alexander til Corbyn i et brev, som hun sendte på Twitter.

Det samme mener Benn, som har sagt i en erklæring, at "der er navnligt ingen tillid til, at vi kan vinde det næste valg, som kan komme meget hurtigere, end vi venter det, hvis Jeremy fortsætter som leder".

BBC erfarer, at op mod halvdelen af medlemmerne i partiets skyggekabinet er parate til at træde tilbage i forsøget på at tvinge Corbyn til at gå af

To af Labours parlamentsmedlemmer lagde fredag op til en mistillidsafstemning om Corbyn. Forslaget skal diskuteres ved et partimøde mandag.

Corbyn, der er tilhænger af EU, er blevet kritiseret for sin indsats under valgkampen og dermed indirekte beskyldt for at være medansvarlig for det overraskende udfald af afstemningen.

Hele det politiske landskab i Storbritannien er under forandring efter folkeafstemningen, hvor 52 procent af vælgerne stemte for en britisk udtræden af EU. Både i Labour og i det regerende konservative parti har den nye situation udløst nye magtkampe.

Det næste britiske parlamentsvalg skal i princippet finde sted i 2020. En ny konservativ leder vil automatisk blive den næste premierminister, men vedkommende vil måske vælge at udskrive et valg for at vinde et personligt mandat til at regere.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip