Toppræstation af Riis-rytter i Giro'en

Mens den australske veteran Cadel Evans underpræsterede fælt, lagde Nibali kilometer for kilometer afstand til manden, som forud for den 20 km lange tidskørsel var at regne for største trussel. Men "Hajen fra Messina" var så meget bedre end Evans, at han var tæt på at indhente den 36-årige BMC-kaptajn, der ellers var sendt ned ad startrampen tre minutter før Nibali.

Nibalis præstation rakte til en suveræn etapesejr og præstationen bragte ham godt og vel fire minutter foran Evans inden den videre færd ind i Dolomitternes dræbende højdemeter, mens Team Skys colombianske bjergspecialist Rigoberto Uran på løbets tredjeplads aktuelt står noteret for et minus på 4.12 til værtsnationens rosaklædte yndling.

Længere nede i den samlede stilling kunne Team Saxo-Tinkoffs klassementshåb Rafal Majka også glæde sig over en god dag. Den 23-årige polak var med en femteplads syv sekunder foran Carlos Betancur og flåede dermed den hvide ungdomstrøje af AG2Rs formstærke klatrer. 

- Det var en brilliant præstation og det viser, at Majka er i rigtig god form. Han lavede en fatastisk præstation på en dag, hvor Betancur kørte bedre end forventet, lød det fra Team Saxo Tinkoff sportsdirektør Dan Frost efter ridtet til Polsa.

Majka avancerede med sin kørsel samtidig til en sjetteplads i klassementet og ligner den største "opfindelse", siden Riis for tre år siden lancerede kometen Richie Porte, der nu kører på Team Sky, som en af fremtidens mænd i professionel cykelsport.

Giro d'Italia slutter søndag og hvis det lykkes Vincenzo Nibali at holde sig i prinsessefarver hele vejen til Brescia, vil det være sicilianerens første sejr i det italienske etapeløb. Nibali vandt i 2011 Vuelta España og prøvede sidste år kræfter med Tour de France, hvor det blev til en tredjeplads.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip