Toprestauranter undgår at tegne overenskomst

Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget en gennemgang af de 57 danske restauranter, der er omtalt i Michelin-guiden, og den viser, at kun 16 af dem har en overenskomst, skriver avisen.

I fagforeningen 3F er man godt klar over problemet.

»De, der ønsker at arbejde på den måde, farer ikke ud og melder virksomheden. De accepterer vilkårene og går ind i dem med åbne øjne. Det er hamrende tåbeligt, men det er svært for os at gøre noget,« siger Kenneth Novak, forhandlingssekretær i 3F.

Arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet Christian Lyhne Ibsen peger ligeledes på, at topkokke formentlig ikke er interesserede i at være med i 3F, fordi de først og fremmest går efter et godt navn på CVet frem for løn og rettigheder.

Hos arbejdsgiverne i Horesta ser man ikke noget problem.

»Overenskomster er fleksible nok til, at Michelin-restauranter kan bruge dem, men det står ikke øverst på deres dagsorden. Det gør gastronomien og konkurrencen og at være bedst hver dag,« siger Horesta-direktør Katia Østergaard til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip