Toprytter vinder sag mod sit hold

Det stod klart, da den internationale dportsdomstol CAS onsdag gav Sanchez medhold i, at hans arbejdsgiver, det hollandske cykelhold Team Blanco (tidl. Rabobank), ikke længere kan forhindre ham i at udøve sin profession.

Både ledelse og rytterkolleger på Team Blanco sendte tidligere på året den 29-årige spanier ud i kulden, fordi han blev nævnt i den USADA-rapport, der fældede Lance Armstrong. Angiveligt skulle også Sanchez have været kunde hos den spanske bloddopingspecialist Eufemiano Fuentes og det ville Team Blanco have opklaret til bunds.

Luis Leon Sanchez, der så sent som i efteråret forlængede sin kontrakt med det hollandske mandskab, havde dog opbrugt sin tålmodighed i april måned og gik til CAS for at få sin sag prøvet ved en juridisk instans. Og nu har domstolen i Schweiz altså underkendt Team Blancos ret til at holde Sanchez parkeret udenfor navn og startnummer.

Ifølge Sportwereld vender Luis Leon Sanchez tilbage til konkurrence 22. maj, når Belgien Rundt skydes i gang.

Sidste år vandt Sanchez en etape i Tour de France og sikrede sig kort efter en meritterende klassikersejr i det baskiske endagesløb Clasika San Sebastian. 

Dagens Gossip