Topscorer Eggert efter to kampe: Forsvaret halter mest

Skrevet af admin

19/01/2016

Mest læste i dag

To kampe, fire point. Danmark har fået en resultatmæssig perfekt start på EM i håndbold, men både mod Rusland og Montenegro var kampene lige helt ind i slutfasen.

Både forsvaret og angrebet har været svingende, når man skal gøre status efter de to første kampe, mener fløjspiller Anders Eggert, der blev topscorer og kampens spiller mod Montenegro med seks mål.

- Jeg synes stadig, vi mangler mest stabilitet i vores forsvar. Angrebet har også svinget lidt, men der kan man se, at det ser fint ud. Får vi lidt mere tempo i det, skal det nok blive rigtig godt.

- Forsvaret halter lidt mere. Vi har ikke stået så kompakt, som vi gerne vil. Både Rusland og Montenegro har lagt mange bolde ind til nogle tunge stregspillere. Men det har været fine kampe at komme i gang med, og det at få to point i begge giver ro, siger Eggert.

Ved VM sidste år kom Danmark dårligt fra start med uafgjort mod Argentina. Det medvirkede siden til, at Danmark tørnede sammen med Spanien allerede i kvartfinalen og tabte.

Et lignende scenarie vil holdet gerne undgå denne gang, og Danmark er ikke ene om at have haft problemer i de første kampe.

Kroatien kunne overraskende se sig slået af Norge, og Spanien nøjedes mandag med uafgjort mod Slovenien.

- Man kan snakke nok så meget om "en kamp ad gangen", og "der er ikke nogle dårlige modstandere til et EM", men man kan bare se hele vejen rundt, at slapper man det mindste af, så går det bare galt, og det kunne også være sket for os, siger Eggert.

Han medgiver, at de to første kampe har været en anelse for spændende, men han afviser, at holdet tager for let på opgaven i kampens begyndelse. Det giver dog en tryghed at vide, at holdet kan sætte en god slutspurt ind.

- Det gør, at vi ikke bliver frustrerede og usikre. Det er fordelen ved at være et tophold. Når man er vant til at vinde, tænker man, at det skal nok komme.

- Vi var ikke på nogen måde stressede, da vi sad i pausen og var bagud med to, siger Eggert med henvisning til mandagens kamp.

Onsdag spiller Danmark sin sidste gruppekamp mod Ungarn.

/ritzau/