Toptræner kalder La Liga for kedelig

De rige bliver rigere. Og de fattige fattigere.

Det kunne lyde som om, det var liberalisme i vildt amokløb. Men det er i virkeligheden bare hverdag i spansk fodbold, og det er bestemt ikke en tilstand, der huer Atletico Madrids argentinske træner Diego Simeone.

- Real Madrid og Barcelona er i en helt anden liga end alle de andre hold i den bedste række. Det er en kedelig liga, lyder bredsiden fra Simeone.

Den slags udmeldinger kan bunde i sure rønnebær. Men Simeone, der som træner i Atletico Madrid i forrige sæson bød både Real Madrid og Barcelona op til dans og sluttede på en tredjeplads, har måske en sag.

- Vi må vente og se, om tv-aftalen ændrer sig. I øjeblikket favoriserer den kun to hold, nemlig Real og Barcelona, mener den 43-årige argentiner, der direkte adspurgt på en pressekonference i forbindelse med weekendens opgør mod Sevilla naturligvis blev spurgt, om Atletico har en chance for at blande sig i mesterskabskampen.

- Nej, absolut ikke, lød det ærligt, men næppe særlig opbyggeligt fra Simeone.

Den spanske tv-aftale har gennem de senere år været til debat, så Atletico Madrids førstemand er langt fra alene.

Efter sæsonen 2012-13 delte Real Madrid og Barcelona lige knap to milliarder kroner, mens Atletico Madrid måtte "nøjes" med 375 mio. kroner og dermed slet ikke kan agere med samme rundhåndethed på transfermarkedet.

Ifølge præsidenten for det spanske sportsråd, Miguel Cardenal, er man ved at revidere fordelingsnøglen fra den givtige tv-aftale til det mere jævnbyrdige.

Helt som ventet har Real Madrid og Barcelona forsvaret sig med, at eftersom de leverer den mest attraktive vare, skal de også have fleste penge. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip