Toptræner tror på Kinas gyldne fodboldfremtid

Skrevet af admin

23/02/2016

Mest læste i dag

Fodboldklubberne i Kina har økonomisk fremgang. Den store nations præsident Xi Jinping forlanger international succes på fodboldbanerne og er villig til at satse på det.

Derfor tror den svenske toptræner Sven-Göran Eriksson, at Kina går en stor fodboldfremtid i møde.

Han er selv træner for Shanghai SIPG, som er en af de succesrige klubber i Kina, og han har været træner i den kinesiske liga, siden han kom til Guangzhou R&F i 2013.

- Om 10-15 år, er jeg overbevist om, at Kinas landshold vil kæmpe om at vinde VM i fodbold, siger Eriksson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Kina har en stor fodboldfremtid, fortsætter han og mener, at Kina således relativt hurtigt vil få gevinst af sine store investeringer i fodbold.

Den 68-årige svensker har selv været omkring klubber i Italien og England og haft landstrænerjob i både England og Mexico.

- Jeg har været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Jeg var i Italien i 1990'erne, hvor der var mange penge og god fodbold, så alle spillere ville til Italien. I 2000'erne var jeg i Premier League, da alle spillere ville til England.

- Nu i 2016 virker det som om, alle fodboldspillere vil til Kina. For kinesisk fodbold er det rigtigt godt, siger Sven-Göran Eriksson.

Svenskeren er med sit klubhold i australske Melbourne, hvor Shanghai SIPG onsdag indleder den asiatiske udgave af Champions League mod Melbourne Victory.

/ritzau/