Torben har et budskab fra Udkantsdanmark: Bliv i København - I vil ikke kunne lide det her

Skrevet af Ninna Andreasen

09/06/2016

Mest læste i dag

En video om Udkantsdanmark går lige nu viralt på Facebook.

I den fortæller midtjyden Torben Kjeldgaard Trans om alle de “genvordigheder”, der er ved at bo uden for hovedstaden og de større byer.

Videoen, i hvilken han smører tykt på med underspillet sarkasme, har vakt stor begejstring på det sociale medie.

- Jeg har røvkedet mig i dag. De her omgivelser skal vi døjes med dag ud og dag ind. Prøv lige at se. Jeg er bare nødt til at sige “Danmark, vi er nødt til at rette op på det her. Det er helt skævt”, lægger han ud, mens han står i sin store have i solskin med græs, træer og fuglesang.

Han fortæller, at han har været nødt til at investere i en robotplæneklipper for at få noget indhold i sin tilværelse.

- Jeg skal gå herude på Lars Tyndskids mark og døjes med det her. Prøv at se. Hvem fanden kan finde sig i det? Vi er nødt til at have en form for bloktilskud. Der er noget fuldstændigt skævvredet, lyder det ironisk fra jyden, som tilføjer:

- Når jeg tænker på, hvor heldige I er inde i jeres lejligheder og gårdhaver og caféer og det hele. Så bare sidde herude i det her… Der sker ikke en skid. Der er stille som i tyrens røvhul.

Det kommer bag på manden fra Låstrup nord for Viborg, at videoen er nået ud til mere end 300.000 på Facebook.

- Kære alle. Havde jeg vidst at så mange mennesker ville bruge 2:19 minutter på mit liv, havde jeg valgt at moderere mit sprog en hel del – jeg beklager, skriver han.

Læs også: Professor: Flugten fra Udkantsdanmark er ikke stoppet

Se videoen nedenfor.

En lille hilsen fra udkantsdanmark...

Vi overlever, men det er hårdt! #vioverlever #udkantsdanmark #bloktilskud #derskerikkeenskid UPDATE: Kære alle Havde jeg vidst at så mange mennesker ville bruge 2:19 minutter på mit liv, havde jeg valgt at moderere mit sprog en hel del – jeg beklager ;-) De bedste sommer hilsner Torben T

Posted by Torben Kjeldgaard Trans on Saturday, June 4, 2016

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: