Torben Mathews fik Den Regionale Ølpris

Restauratør, importør, forfatter og foredragsholder Torben Mathews fra Kolding er blevet tildelt Den Regionale Ølpris af Danske Ølentusiaster, Region Sydøstjylland.

Torben var, og er en pioner i øllets verden, allerede i start 90´erne, hvor Den Engelske Pub You´ll Never Walk Alone blev startet i Kolding i AL Passagen.

Det var dengang en af de første steder i landet, hvor man kunne få special øl, og andre øl end lige de mest almindelig danske pilsner øl.

Læs også: Stofa og Viasat sikrer mere frihed til tv-seeren

Der blev importeret spændende øl fra England og snart åbnede der også flere engelske pubber i regionen, både i Fredericia og Esbjerg, men også i Kolding Storcenter.

I dag er pubben kendt, som et kultsted inden for øllets verden, med altid omkring 320 forskellige øl fra alle mulige steder, og de nye danske special øl er også rigt repræsenteret.

Torben har altid været foregangsmand med sine mange underholdende øl-smagninger, ikke bare lokalt, men over hele landet, og lokalt er det ofte med god mad med øl, både i, og til maden.

Læs også: Borgerne strømmede til rundvisning på nyt plejecenter

Så der er virkelig blevet flyttet grænser for hvad øl kan anvendes til. Hans kendte etniske smagninger, hvor han har kørt Europa tyndt for at finde spændende nye øl og gode historier hvert halve år, er berømte og berygtede, senest var Torben Mathews sågar i Californien.

To spændende bøger om øl og mad er det også blevet til.
 

Dagens Gossip