Tornadoer rammer USA op til julen - syv er omkommet

Skrevet af admin

24/12/2015

Mest læste i dag

Storme og tornadoer, der er drevet ind over det sydøstlige USA, har kostet mindst syv livet.

Mange boliger er blevet svært beskadiget eller helt revet væk af en serie tornadoer, der i løbet af onsdagen fejede hen over stater som Mississippi, Tennessee og Arkansas. De efterlod sig ødelæggende spor, mens resten af landet forberedte sig på julen, rapporterer CNN.

Det var i netop Mississippi, Tennessee og Arkansas, hvor der blev rapporteret om omkomne.

En dreng på syv år blev fundet død i Mississippi, da familiens bil blev revet med under stormen og kastet rundt.

Mindst 40 mennesker meldes at være kommet til skade i staten.

- Jeg lå på jorden, og der kom så denne tornado, fortæller Lance Meeks i Holly Springs i Mississippi til tv-stationen WTVA.

- Den kørte lige over mig, Rev træer op ved rode, skar træer midt over. Og jeg ved ikke, hvorfor jeg stadig er i stand til at stå her og tale med dig, siger han til tv-stationens journalist.

Næsten 70 millioner amerikanere menes at have befundet sig på den vej, hvor tornadoerne bevægede sig, rapporterer tv-stationen ABC.

- Vi befandt os i huset. Vi kunne høre hvordan vinden tog til. Vi piskede mod vores stormkælder. Vi havde bare 45 sekunder, før den ramte, fortæller en Tennessee-borger til CNN, efter han med nød og næppe overlevede en tornado.

- Det ligner et ødeland. Der er ingenting tilbage.

USA's stormcenter oplyser, at de tornadoramte områder juleaftensdag kan vente kraftigt tordenvejr, men der er kun ringe sandsynlighed for, at nye tornadoer vil dukke op.

/ritzau/AFP