Torpegaard taber til Nadal trods flot præstation

Skrevet af admin

18/09/2015

Mest læste i dag

Som ventet kunne den danske andensingle Mikael Torpegaard ikke skabe sensationen, da han åbnede Danmarks Davis Cup-kamp mod Spanien i mødet med superstjernen Rafael Nadal.

Som ventet vandt Nadal i tre sæt; 6-4, 6-3, 6-2. Men 21-årige Torpegaard - verdens nummer 909 - greb chancen for at vise sig frem foran et stort publikum i den udsolgte hal i Odense. Han fortjener stor ros for sin indsats.

På forhånd var han ikke levnet nogle chancer, men i den første time formåede han at gøre kampen mod storfavoritten nærmest lige.

Efter et par nervøse åbningspartier smed Torpegaard hæmningerne og fandt sit bedste spil frem. Da Nadal samtidig havde svært ved at finde sit niveau i begyndelsen, fik tilskuerne et jævnbyrdigt første sæt.

Torpegaard holdt serv i sine første fire partier og udfordrere endda i spanierens partier. Danskeren gik ind i banen og tog nogle chancer på sine returneringer. Med stor succes. Han overraskede Nadal med god længde på slagene og fremprovokerede derved fejl.

Danskeren fik også vist prøver på sin gode baghånd. En fremragende vinder ved stillingen 4-4 fik publikum i ekstase og hjalp Torpegaard frem til tre breakbolde. Men som en ægte top-ti-spiller hævede Nadal lige niveauet en smule og afværgede dem alle.

I stedet brød Nadal i det efterfølgende parti og vandt sættet 6-4.

I andet sæts første parti havde Torpegaard en ny mulighed for at bryde, men heller ikke denne udnyttede han. I stedet brød Nadal efter et tæt parti til 3-1. Det knækkede dog ikke Torpegaard. Han brød prompte tilbage - hans eneste servegennembrud i kampen.

Alligevel begyndte luften at sive ud af den danske ballon. Torpegaard havde svært ved at holde niveauet i det høje tempo, efterhånden som spanieren blev mere varm.

Nadal brød igen til 4-2 og servede siden sættet hjem med et es og udbrød et "vamos".

Spanieren brød igen fra starten af tredje sæt, og så gik det kun én vej. Efter cirka to timer på banen vandt Nadal som ventet i tre sæt.

Men Mikael Torpegaard nåede at vise takter, der lover godt for fremtiden for den nuværende college-spiller.

Med sejren fører Spanien 1-0. I fredagens anden kamp skal Frederik Løchte Nielsen op imod David Ferrer.

/ritzau/