Toshiba skærer 3.000 jobs i TV-division

3.000 stillinger bliver nedlagt i den japanske elektronikgigant Toshibas TV-division som følge af den hårde konkurrence.

Samtidig bliver to af de tre produktionssteder i udlandet lukket. Om det fremover bliver Indonesien, Kina eller Polen, der fortsætter, har Toshiba ikke oplyst, skriver den britiske finansavis, Financial Times.

Det er den hårde konkurrence fra kinesiske og sydkoreanske konkurrenter - sidstnævnte blandt andre Samsung, der er verdens største TV-producent -, som rammer Toshiba hårdt. Selskabet har haft et dårligt salg i Kina, Japan og USA.

Nye ultra-HD-fjernsyn på vej

Omlægningerne, som skal være på plads med udgangen af marts 2014, skal sikre en bedre økonomi, hvor indtægterne pr. solgt TV-apparat bliver større. Samtidig vil Toshiba satse mere på udviklingsmarkeder, mens japanerne omvendt ventes at trække sig fra Sydamerika, hvor salget ikke er så godt.

TV-markedet står over for et skift til de nye ultra-HD-fjernsyn, som har en skærmopløsning, der er fire gange højere end dagens fuld HD-skærme og dermed har langt skarpere og mere farverige billeder.

Toshiba har i alt 206.000 medarbejdere.

Dagens Gossip