Tottenham afviser kritik af brug af groggy keeper

Skrevet af admin

04/11/2013

Dagens topnyheder

Tottenham er løbet ind i massiv kritik, efter at målmand Hugo Lloris fik lov til at spille de sidste minutter af søndagens Premier League-opgør mod Everton.

Franskmanden kastede sig ned i en bold og blev ramt så hårdt af Everton-angriberen Romelu Lukakus knæ, at han mistede bevidstheden et øjeblik.

Alligevel blev han ikke pillet ud, og den beslutning står Tottenham ved:

- Hugo fik grønt lys til at fortsætte efter at være blevet undersøgt af klubbens lægestab.

- Han gennemgik for en sikkerheds skyld en CT-skanning, inden han fik lov til at rejse videre til London i nat, skriver klubben på Twitter.

Det er blandt andre det internationale fodboldforbund Fifas medicinske chef, Jiri Dvorak, der har kritiseret beslutningen.

Han henviser blandt andet til Fifas retningslinjer. De siger, at hvis der er nogen som helst tvivl om, hvorvidt en spiller har fået hjernerystelse, så skal han tages ud.

- Spilleren skulle have været skiftet ud. Det faktum, at den anden spiller måtte have is på sit knæ, viser, at der har været tale om et voldsomt sammenstød.

- Der er 99 procent chance for, at det ender med en hjernerystelse, når man mister bevidstheden på den måde, siger Dvorak.

Også velgørenhedsorganisationen Headway, der arbejder med at hjælpe personer med hjerneskader, kritiserer beslutningen om at lade Lloris fortsætte.

/ritzau/