Tottenham higer efter momentum i rivalisering

Skrevet af admin

05/03/2016

Dagens topnyheder

"Det mest betydningsfulde Nordlondon-derby i mange år."

Fodbold-England har tændt godt op under lørdagens topkamp i Premier League. Opgøret på White Hart Lane kan ikke bare få stor betydning for, hvor mesterskabet havner. Det er to af sportens største rivaler, der tørner sammen.

- De hader hinanden, så det synger. Sammen med rivaliseringen mellem Newcastle og Sunderland er det nok den mest hadske i England, siger fodboldforfatter Niels Christian Frederiksen, der er Premier League-kommentator for Viasat.

- Det er ikke ligesom Celtic-Rangers, hvor det er katolikker mod protestanter. Dette er den nære rivalisering mod en klub fra samme kvarter, og ikke meget adskiller fansene og klubberne.

- Det element får dem måske til at hade hinanden endnu mere. I Manchester kan du godt gå i en City-trøje i et United-område. Men går du i en Arsenal-trøje omkring White Hart Lane, risikerer du at blive slået ihjel, siger Frederiksen.

Resultatmæssigt har forholdet mellem de to rivaler ikke været ligeværdigt i mange år.

Ikke siden 1995 har Tottenham oplevet tilfredsstillelsen ved at slutte foran Arsenal i ligaen, og i perioden siden har Arsenal vundet tre mesterskaber og været en fast bestanddel af Champions League.

- Det gør ondt på Tottenhams selvforståelse. Arsenals fans driller med, at man ikke er sluttet under Tottenham i Wengers tid, og Arsenal har været fræk at hente nogle store Tottenham-profiler gennem tiden.

- Der en vis symbolik i, at Tottenham er ved at opføre et nyt stadion, som har plads til 1000 flere end Arsenals Emirates. Tottenham er træt af lillebror-rollen, siger Frederiksen.

I denne sæson øjner Spurs, som klubben populært kaldes, chancen for endelig at slutte foran Arsenal. Det kan endda være lig med klubbens første mesterskab i 55 år.

Med ti spillerunder tilbage ligger Tottenham nummer to med 54 point, mens Arsenal har 51 point på tredjepladsen. Begge jagter de sensationsholdet Leicester, der har 57 point.

- For Tottenham vil det betyde meget at slutte foran Arsenal, men jeg tror faktisk, de har større ambitioner end det.

- De har en fornemmelse af, de har en historisk chance for at vinde mesterskabet. Lykkedes det, vil man se nogle af de mest legendariske jubelscener i nyere tid, siger Niels Christian Frederiksen.

Kampen begynder 13.45 dansk tid.

/ritzau/