Tottenham holder liv i Champions League-håb

02/03/2014

Efter sidste weekends nederlag mistede Tottenham terræn i forhold til top-fire, der kvalificerer sig til Champions League i næste sæson.

Men søndag fik holdet oprejsning hjemme på White Hart Lane, hvor Cardiff blev slået med 1-0.

Det skete uden Christian Eriksen i truppen. Danskeren, der var blændende i torsdagens Europa League-triumf, havde pådraget sig en rygskade, der gjorde ham ukampdygtig.

I hans fravær blev et par af hans offensive kolleger afgørende.

Holdets helt store angrebsstjerne siden Tim Sherwood overtog som manager - Emmanuel Adebayor - stod bag et kontraangreb og serverede bolden for Roberto Soldado, der scorede til 1-0 efter 28 minutter.

Tottenham var langt fra prangende på dagen, men cruisede kampen hjem i sikker stil mod waliserne, der ikke havde det store modtræk.

Med sejren ligger Tottenham stadig på femtepladsen, men holdet har fire point op til nummer fire Manchester City, der endda har spillet to kampe færre.

Cardiff er plantet under nedrykningsstregen med tre point til redning.

Aston Villa uden angriberen Nicklas Helenius i truppen vandt samtidig 4-1 hjemme over Norwich.

Udeholdet kom ellers tidligt foran, men to scoringer af angriberen Christian Benteke inden for tre minutter sendte Aston Villa på sejrskurs.

Swansea lignede længe en vinder hjemme mod Crystal Palace, da Jonathan De Guzman scorede til 1-0 i første halvleg af hjemmekampen.

Men ni minutter før tid fik udeholdet et straffespark, og Swanseas Chico fik rødt kort. Efterfølgende udlignede Glenn Murray til slutresultatet 1-1.