Tottenham jagtede Eriksen i fem år

Hvis man virkelig vil have noget, får man det også i sidste ende. Det er en gammel kliché og et ligeså slidt råd, men i Tottenham kan de skrive under på det.

Fredag aften fik de papir på en 21-årig fynbo ved navn Christian Eriksen. Langt om længe, fristes man til at sige. For Eriksens underskrift var kulminationen på hidtil uforløst forelskelse af opsigtsvækkende lang varighed.

- Tottenham viste første gang interesse for Christian for over fem år siden, mens han stadig var i OB. Interessen varede ved i de kommende år, så de var meget opsatte på at få ham i dette transfervindue, fortæller Eriksens agent, hollandske Martin Schoots.

London-klubben, der i dette transfervindue har brugt næsten 1 milliard kroner på nye spillere, fik sin vilje. For Tottenham var præcis den klub, Eriksen søgte, da han efter fire-et-halvt år var klar til at rykke videre fra et succesfuldt ophold i Ajax Amsterdam.

- Det handlede ikke om at komme afsted for enhver pris. Det handlede om at tage et godt næste skridt, hvis det var muligt. Ajax er en kæmpe klub, og Christian vil anbefale den til alle unge spillere, han møder. Men nu fik han muligheden for at komme til en topklub i den bedste og mest populære liga i verden. Endda en klub med titelambitioner. Alle, der har set Tottenhams nye træningsanlæg og kender sportsdirektør Franco Baldini, ved, at lederne i klubben har en enorm sult efter succes, forklarer Martin Schoots.

Dén succes skal Eriksen nu hjælpe til det nordlige London. Der er dog langt fra en lige udenfor Europas top fem til den måske allerbedste. Men den udfordring er knægten fra Middelfart mere end klar på at tage imod.

- Han ved, at det bliver sværere at begå sig i Premier League, end det var i Æresdivisionen, men det er lige præcis grunden til, at han glæder sig så meget til dette eventyr, slutter Schoots.

Eventyret varer indtil videre i fem år. Christian Eriksen har underskrevet en fem-årig aftale med Tottenham, der senere søndag støder sammen med Arsenal i det klassiske derby om håneretten i det nordlige London.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip