Tottenham kommer til Nr. Bjært-Strandhuse IF

Det er DGI, som har skrevet kontrakt på i alt fire fodboldskoler i Danmark til sommer. Ud over Nr. Bjært-Strandhuse er det Herning, Birkerød og Brønderslev, der får besøg af Tottenhams akademitrænere. Derfor er det ikke kun lokalområdets børn og unge mellem 10 og 16 år, som er inviteret til at deltage.

Alle kan komme med, så længe der er plads.

Der var selvfølgelig stor glæde i Nr. Bjært-Strandhuse IF, da de fik den usædvanlige sommerskole.

- Det er da en ære at være en ud af fire i Danmark. Vi har hver sommer en stor fodboldskole i forvejen og vores faciliteter er rigtigt gode, så det er nok derfor, vi er en af de heldige klubber, mener fodboldskoleleder Palle Uglebjerg.

Fodboldkonsulent fra DGI Sydøstjylland, Peter B. Kristensen, er meget tilfreds med den nye mulighed for en spændende aktiv sommeroplevelse.

- Der kommer fem trænere, som til dagligt står for Tottenshams talentskole, så det er virkelig nogle kapaciteter, vi får til Nr. Bjært-Strandhuse IF. De skal sammen med lokale ungdomstrænere stå for undervisningen i de fem dage skolen varer, siger han i en pressemeddelelse.

Dagen inden fodboldskolens start, søndag den 3. august, er der desuden en hel inspirationsdag for alle fodboldtrænere i DGI. Her kan man suge til sig fra de professionelle engelske trænerer, uanset hvilket niveau og hvilken aldersklasse man træner til hverdag.

- Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Vi har ikke helt styr på alle detaljer endnu, men vi skriver ud til alle klubber, så snart tilmeldingen åbner til trænerinspirationsdagen, lover Peter B. Kristensen fra DGI.

Det er ikke kun de danske spillere og trænere, der får noget ud af samarbejdet. Direktør for Tottenham Hotspur Foundation, Grant Cornwell, siger:

- Vi ønsker et længerevarende og ligeværdigt samarbejde, der både giver værdi for DGI og Tottenham Hotspur. Vores ønske er at brande klubben og vores træningsfilosofier over for foreninger, børn og trænere i Danmark, men vi har samtidig et ønske om at lære af DGI, de danske fodboldtrænere og de danske erfaringer med foreningsarbejdet.

DGI kan 2014 fejre 25-års jubilæum som fodboldskole-arrangør. De særlige Tottenham-fodboldskoler skal ses som et supplement til de øvrige fodboldskoler, som lokale klubber arrangerer i samarbejde med DGI. I år er der 15 fodboldskoler i DGI Sydøstjyllands område.

Dagens Gossip