Tottenham missede gylden chance i topstriden

Der er hård kamp om de sidste pladser i Premier League, der giver adgang til næste sæsons Champions League. Manchester United er blevet mestre, Manchester City ligner en sikker to'er og så er de sidste to pladser i spil mellem Arsenal, Chelsea og Tottenham.

Her er Tottenham fortsat sorteper, efter de overraskende kun fik  2-2 ude over bundholdet Wigan. Dermed har de 62 point på femtepladsen. Det samme som Chelsea, der søndag møder Swansea, og to point op til Arsenal tredjepladsen.

Der var underholdning fra start på The DW Stadium, og det startede ellers godt for Tottenham. Efter bare ni minutter viste Wigans forsvar, hvorfor de frister en tilværelse i bunden af ligaen. Forsvareren Maynor Figueroa og målmand Joel Robbels spillede bolden frem og tilbage til hinanden foran mål, indtil Gareth Bale kom flyvende og blokerede bolden i mål, da Robles endelig besluttede, at sparke væk. Noget af et kiks fra Wigans bagerste.

Heldigvis kan Wigans forsvarere også score mål for to minutter efter steg Emmerson Boyce til vejrs på et hjørnespark og headede sikkert bolden ind bag Hugo Lloris i målet. 1-1 efter bare 11 minutters spil.

Lige efter pausen rystede Tottenhams CL-plads for alvor under dem, da Wigans Callum McManaman viste flot teknik og skudkraft, og bragte hjemmeholdet i front. Med en god førsteberøring på kanten af feltet trak han fri af en forsvarer og kanonerede bolden op i nettaget bag en chanceløs Lloris.

Resten af kampen trak Wigan sig tilbage, og Tottenham indledte et større pres mod Wigans mål for det udlignende mål. Bundholdet stod dog godt imod, og det var først i næstsidste minut, at Tottenham fik udlignet. Et hårdt frispark fra Huddlestone blev uheldigt ramt af målscoren til 1-1, Emmerson Boyce og bolden gik i mål. 

I de sidste sekunder var Tottenham uhyrligt tæt på at tage alle tre point efter et frispark fra Bale, men Wigan fik sparket væk og sikret sig et enkelt point til bundstriden.

Her ligger de stadig under stregen med to point op til Aston Villa på den rigtige side af stregen. Til gengæld kan de glæde sig over at skulle spille Europa League næste sæson. Manchester Citys betyder, at City er sikre på at slutte i top fire. Da Wigan senere på sæsonen møder City i FA Cup-finalen er de dermed sikret europæisk fodbold uanset resultatet af finalen.

I de tre øvrige kampe vandt West Bromwich 3-0 ude over Southampton, Everton slog Fulham 1-0 hjemme på Goodison Park, mens Stoke ligeledes vandt 1-0 hjemme over Norwich.

 

 

 

Dagens Gossip