Tottenham mister to point efter åben slagudveksling

02/04/2016

Kampen var en åben slagudveksling fra start til slut, da Tottenham lørdag fik et point med hjem fra besøget hos Liverpool på Anfield.

Philippe Coutinho bragte hjemmeholdet foran, før Christian Eriksen stod for assisten til Harry Kanes klassescoring til slutresultatet 1-1.

Med pointdelingen har Tottenham 62 point og er dermed fire point efter førerholdet Leicester, som har en kamp til gode og søndag møder Southampton på hjemmebane.

Tidligere søndag vandt Arsenal med 4-0 over Watford og ligger nummer tre med 58 point.

For Liverpool slukkede kampen formentlig det spinkle håb om top fire og gav kun en nogenlunde optakt til næste uges Europa League-kamp på udebane mod manager Jürgen Klopps tidligere klub Borussia Dortmund.

På Anfield åbnede begge hold med benhårdt pres på boldholderen og var over enhver sløset aflevering eller dårlig tæmning som en kat over fiskeaffald.

Det gav svære betingelser for poleret spil, men sørgede for voldsom intensivitet og omstillinger på stribe i en første halvleg, hvor slutproduktet dog manglede.

Tættest på Tottenham-scoring var Harry Kane, da han i en omstilling drev bolden helt frem til Liverpool-feltet og afsluttede uskarpt forbi den fjerneste stolpe.

For Liverpool fik Daniel Sturridge en direktør efter 36 minutter, da han fik alverdens tid og plads i feltet, men skød sjusket og for hurtigt lige på Spurs-målmand Hugo Lloris.

Lloris måtte efterfølgende i aktion med to gode redninger for at afværge scoringer af Adam Lallana.

Efter pausen fortsatte løjerne, og da Tottenham tog en sjælden puster efter seks minutters hektisk pres i anden halvleg, slog hjemmeholdet til. Philippe Coutinho fik ro på bolden, spillede et-to med Sturridge og udplacerede Lloris med en følt inderside til 1-0.

Et par minutter senere var duoen på spil igen, men Sturridge headede over mål.

Kort efter fik den skadede Erik Lamelas afløser Heung-Min Son en stor chance for at udligne. Sydkoreanerens flugtning gik lige forbi mål.

Efter 63 minutter udlignede Harry Kane så med sin klassescoring.

Christian Eriksen nåede lige akkurat bolden på baglinjen og vippede den ind til topscoreren i Premier League, som vendte rundt og klaskede bolden ud i det lange hjørne til sit 22. ligamål.

Danskeren selv kom tæt på scoring kort efter, da Simon Mignolet i Liverpool-målet kun lige netop nåede ned til hans flade skud.

I det hele taget skabte Christian Eriksen mange målfarlige situationer efter pausen, hvor han svang taktstokken på vanligt højt liganiveau.

Mod kampens slutning var Tottenham - lige som Liverpool - også tæt på at snuppe de tre point, men må konstatere, det nu i de seneste 18 udekampe mod Liverpool stadig blot er blevet til en enkelt sejr.