Tottenham nedlægger United på seks gyldne minutter

10/04/2016

Seks hektiske minutter på White Hart Lane forvandlede i slutningen af søndagens opgør mellem Tottenham og Manchester United 0-0 til en 3-0-sejr til Tottenham.

Christian Eriksen havde ben og hoved med i et par af scoringerne, som gav Tottenham den første sejr over Manchester United i 15 år på White Hart Lane.

Dermed har Tottenham på andenpladsen i ligaen fortsat syv point op til Kasper Schmeichel og Leicester på førstepladsen inden de sidste fem runder.

Opgøret blev udsat en halv time, da Uniteds spillerbus blev fanget i den heftige trafik i London.

Ventetiden kunne Christian Eriksen og co. så bruge på at dvæle ved, at Leicester tidligere søndag igen havde vundet, mens United ville komme for at jage den fjerdeplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Tottenham havde da heller ikke statistikken med sig på hjemmebanen. Faktisk skal man helt tilbage til 2001 for at finde den seneste Tottenham-sejr hjemme over United.

Det var ikke til at se, at Uniteds spillere havde siddet i en bus en halv time ekstra, da gæsterne var over hjemmeholdet i en energisk start, som gav de første optræk til chancer.

Christian Eriksen forsøgte sig så fra 20 meters afstand efter en kort dribletur efter 26 minutter, men bolden strøg lige forbi United-keeper David De Geas mål.

Det blev indledningen til en række Tottenham-forsøg, hvor Erik Lamela også misbrugte kampens indtil da største chance med en hovedstøds-chance.

United var bedst i første halvleg, men Tottenham kom til de største muligheder.

Anthony Martial tog en dribletur igennem hele Tottenham-forsvaret efter en time, men afslutningen var lige på Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Herefter skiftede det igen, og Tottenham kom til fadet, og med 20 minutter igen blev Eriksen sendt af sted af Harry Kane. Danskeren bevarede overblikket og lagde en perfekt pasning til Dele Alli, der få meter fra mål bragte hjemmeholdet på 1-0.

Tre minutter senere sendte Lamela efter et frispark bolden ind i hovedet på Toby Alderweireld, som pandede Tottenham på 2-0 i opgøret, der pludselig eksploderede.

Minuttet efter blev det så 3-0, da Eriksen snittede en lang bold videre til Danny Rose med hovedet. Rose sendte et perfekt indlæg fladt til Lamela, der bragede Tottenham på 3-0 i en forvandlet fodboldkamp.