Tottenham skuffer i EL - Liverpool henter sen sejr

20/02/2015

Tottenham fik ikke det bedste udgangspunkt for at gå videre fra 1/16-finalerne i fodboldens Europa League.

Torsdag aften måtte den engelske storklub nøjes med et uafgjort resultat på hjemmebane i den første kamp.

Tottenham spillede 1-1 på White Hart Lane mod italienske Fiorentina.

Roberto Soldado gav ellers englænderne en drømmestart, da han scorede til 1-0 allerede efter seks minutter.

10 minutter før pausen fik José Maria Basanta udlignet, da han skød bolden mellem benene på en modstander, efter at Tottenham-målmanden Hugo Lloris havde halvklaret en afslutning.

Nacer Chadli havde gode muligheder for Tottenham, blandt andet da han ramte underkanten af overliggeren, men bolden ville ikke ind.

Heller ikke da Tottenham efter cirka en times spil sendte topscorer Harry Kane på banen, så han supplerede blandt andre Christian Eriksen, der spillede hele kampen uden at være voldsomt iøjnefaldende.

Returkampen i Italien om en uge kan godt gå hen og blive en interessant affære rent taktisk.

Fiorentina vil gå videre med en nulløsning på reglen om flest scorede mål på udebane.

Liverpool så længe ud til at ende i en nullert hjemme mod tyrkiske Besiktas, men fem minutter før tid fik Mario Balotelli scoret på et straffespark.

1-0-sejren betyder, at den engelske klub har et fornuftigt udgangspunkt før returkampen om en uge.

Nicolai Boilesen var anfører og spillede hele kampen, da hollandske Ajax vandt 1-0 hjemme over Legia Warszawa fra Polen.

Lasse Schöne blev skiftet ind for Ajax i det sidste kvarter.

Målmand Jonas Lössl og forsvareren Lars Jacobsen spillede hele kampen for Guingamp, da den franske klub vendte 0-1 til en sejr på 2-1 hjemme over Dynamo Kiev fra Ukraine.

Ukrainerne blev ramt af to røde kort lige før pausen.

Peter Ankersen sad på bænken i hele kampen, da Red Bull Salzburg tabte 1-2 ude til spanske Villarreal.

Skotske Celtic spillede 3-3 hjemme mod italienske Inter i en målrig affære, hvor Celtic fik udlignet til sidst.