Tottenham taber til bundhold og misser topplacering

13/12/2015

Tottenham havde inden søndag ikke tabt siden første runde i Premier League, og holdet er på jagt efter en plads i top fire, der giver adgang til Champions League-kvalifikation.

Men holdet fra London tabte 1-2 hjemme til bundholdet Newcastle, der dermed rykker over nedrykningsstregen.

Kampen startede i et højt tempo og med en lang række tekniske fejl. De hvide fra Tottenham forsøgte med hurtige pasninger at spille sig igennem Newcastles forsvar, men bundholdet kæmpede og fik hele tiden brudt favoritternes småspil.

Tottenham er især dygtige på dødbolde, og det var også her, holdet var farligst i første halvleg.

Efter 39 minutter scorede Tottenham nemlig kampens første mål på en dødbold, og det var med Christian Eriksen i rollen som oplægger.

Eriksen sparkede et knaldhårdt hjørnespark mod forreste stolpe. Her dukkede Eric Dier op, og han headede knaldhårdt bolden i nettet bag Rob Elliot, der ellers havde præsteret to store redninger i minutterne forinden.

Tottenham pressede efterfølgende på for at udbygge føringen, men stillingen holdt til pausen.

I anden halvleg jagtede Newcastle overraskelsen, og deres hårde arbejde betalte sig, da de efter 73 minutter udlignede.

Et frispark sejlede ind over Tottenham-forsvaret, og endte ved bageste stolpe. Her headede udeholdets Fabricio Coloccini bolden på tværs. Kuglen dansede rundt på stregen, før netop indskiftede Aleksandar Mitrovic fik prikket den det sidste stykke over stregen.

Tottenham forsøgte at etablere et pres mod slutningen af kampen, men det resulterede i flere farlige kontrastød fra Newcastle, der holdt stand.

Dybt inde i dommerens overtid sendte Aleksandar Mitrovic en dyb bold mod Ayoze Perez. Den unge spanier gjorde kort proces, og hamrede bolden ind bag Hugo Lloris i Tottenhams mål.

Newcastle vinder dermed 2-1, og rykker op som nummer 15 i Premier League. Tottenham er nummer fem.