Tour-boss tordner: Urin mod rytterne er uacceptabelt

Skrevet af admin

19/07/2015

Mest læste i dag

Publikum skal respektere rytteren i den gule førertrøje i Tour de France, og de skal opføre sig ordentligt.

Det mener Tour de France-direktør Christian Prudhomme, som før søndagens etapes start i Mende reagerede på, at en tilskuer lørdag kastede en kop med urin efter Chris Froome (Sky).

- Visse tilskueres opførsel kan vi ikke tolerere. Det er heldigvis en minoritet.

- At man angriber den gule trøjes integritet, er uacceptabelt, siger Prudhomme, som dog ikke mener, at det er noget nyt, at publikum er utilfreds med manden i gult.

- Sådan var det også med Jacques Anquetil og med Eddy Merckx. Det bliver gentaget nu, men der skal være et minimum af respekt, siger han.

Løbsdirektøren har hæftet sig ved, at utilfredsheden med Froome begyndte, da han angreb og vandt i Pyrenæerne og det faktum, at hans konkurrenter ikke har levet op til det forventede.

- Frustrationen er forværret af, at de franske ryttere, vi håbede på, er endnu længere bagud. Og så er det forværret af, at visse eksperter eller "såkaldte" eksperter sår tvivl om præstationerne, siger han videre.

Den danske sportsdirektør Brian Holm fra Etixx-Quick-Step er helt enig med løbsdirektøren.

- Froome har været suveræn i år. På fransk tv har blandt andet Laurent Jalabert talt negativt om det. Når man gør det på tv, får man 200.000-300.000 tilskuere imod sig, siger Brian Holm.

Sky-holdets sportsdirektør Servais Knaven mener, at rytterne i hvert fald ikke kan ændre på situationen.

- Det skal være folk, som har mere magt end en cykelrytter og en sportsdirektør, som må gøre noget, siger han.

/ritzau/