Tour de France: Cavendish vinder efter drama-etape

For fredagens 13. etape bød både på voldsomme klassementsforskydninger og taktiske angreb sprinterholdene imellem. Efter flere hidsige angreb i sidevinden på det, der på forhånd blot var kaldt en transport-etape mellem Tours til Saint-Amand-Montrond, kom Mark Cavendish først over stregen efter en slutspurt i stærk decimeret felt.

Mest interessant var det dog, at kun fire klassementsfavoritter - Jakob Fulgsang, Alberto Contador, Bauke Mollema og Laurents ten Dam - sad med i denne gruppe. Løbets nummer et, Chris Froome, blev distanceret med 1'08" efter en taktisk manøvre fra det danske mandskab, Team Saxo-Tinkoff. Derfor har Riis gule håb, Alberto Contador nu kun 2'45" op til Chris Froome, der stadig er i gult.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Fredagens etape var den sidste flade etape, inden feltet i weekenden bevæger sig ind i et langt mere kuperet og bjergridt terræn. 173 kilometer med en lille knold 10 kilometer fra målområdet i Sanit-Amand Montrond bød dagen på, og næsten som ventet forsøgte en flok ryttere at komme af sted på eventyr fra start.

De seks ryttere var Yohann Gene (Europcar), Ruben Perez Moreno (Euskaltel-Euskadi), Luis Maté (Cofidis), Przemyslaw Niemiec (Lampre), Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM) og Cyril Lemoine (Sojasun).

På den første halvdel af etapen blev tempoet dog stille, men stødt, skruet i vejret, da sprinterholdene håbede på at køre udbryderne hjem inden den indlagte spurt 60 kilometer fra mål. Det resulterede i, at feltet blev delt i to grupperinger grundet en kraftig sidevind. Torsdagens vinder, Marcel Kittel (Skil-Shimano), og sprinterkollegaen Matt Goss (Orica-GreenEdge) blev sat i den bagerste.

Samtidig blev løbets udbrydere lynhurtigt kørt ind grundet det høje stressniveau i feltet, selv om de havde ført med over fire minutter på et tidspunkt. Kort efter punkterede løbets foreløbige toer, Alejandro Valverde (Movistar), og det skulle vise sig blive skidt nyt for spanieren, der tabte adskillige minutter til den Contador-gruppen.

Med 30 kilometer igen satte Saxo-Tinkoff sig så frem på endnu et stykke med sidevind. De fangede Chris Froome og store dele af hovedfeltet på det forkerte ben. Herefter begyndte en vild jagt mod mål, der altså endte med triumf til både Mark Cavendish, Alberto Contador og Jakob Fuglsang, der nu har kørt sig i top 10.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip