Tour de France-direktør vil ikke forhindre Riis-comeback

Skrevet af admin

12/07/2016

Dagens topnyheder

Mens verdens største cykelhold og bedste ryttere slås om etapesejre og førertrøjer i Tour de France, arbejder Bjarne Riis på at realisere et comeback til cykelsporten.

Han vil stable et cykelhold på benene og igen være en del af sporten, som han forlod i 2015 efter fyringen hos Tinkoff-holdet.

I cykelmiljøet hilser langt fra alle et Riis-comeback velkommen, efter at han i en stor dansk dopingrapport indrømmede, at han kendte til doping på sit daværende hold Team CSC i begyndelsen af 00'erne.

Men nogle af sportens mest magtfulde mænd har ikke i sinde at stille sig i vejen for Riis' eventuelle tilbagevenden.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme er en af dem, selv om han mener, at Riis i sin tid "trådte på den gule trøje".

- Man kan ikke konstant leve i fortiden. Der er folk, som har snydt og lavet fejl, men er det gået op for dem, hvad de gjorde, og gør de det ikke igen, har jeg intet problem. Man skal bare være helt sikker, siger Prudhomme til Jyllands-Posten.

Brian Cookson, præsident for den internationale cykelunion UCI, har samme holdning. Han henviser til, at danskeren aldrig er blevet idømt karantæne for sine handlinger, heller ikke som holdejer.

- Hvor gerne jeg end ville stoppe enkelte personer – og jeg tænker ikke i særdeleshed på Bjarne Riis – skal jeg overholde de internationale regler, siger Cookson til Jyllands-Posten.

Riis vandt Tour de France i 1996, men indrømmede senere, at han benyttede sig af doping.

Derpå meddelte Tour de France-ledelsen, at den ikke længere anså Riis som vinder af løbet.

/ritzau/