Tour de France starter i Düsseldorf i 2017

Skrevet af admin

22/12/2015

Mest læste i dag

2017-udgaven af Tour de France starter i Düsseldorf, annoncerer arrangøren bag cykelløbet tirsdag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Byrådet i den tyske by stemte i sidste måned for at byde ind på starten i cykelløbet, efter London trak sit bud tilbage på grund af de økonomiske omkostninger, der er forbundet med starten på løbet.

Det bliver tredje gang på fire år, at verdens største cykelløb starter begynder uden for sit hjemland, men kun fjerde gang at valget er faldet på Tyskland. Tour de France er i alt startet uden for Frankrig 22 gange.

I 2014 startede rytterne i Leeds i England, i 2015 var det hollandske Utrecht, der var startby, og i 2017 bliver det altså i Tyskland, at løbet starter.

Næste år begynder Tour de France i franske Mont Saint-Michel i Normandiet.

Danmark har tidligere i år budt ind på at afholde cykelløbet i 2018. Det endte dog i et afslag fra løbsdirektør Christian Prudhomme, efter han havde besøgt København.

Både kronprins Frederik, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), stod ellers klar med håndtryk, da løbsdirektøren mødte op.

- Jeg har været løbsdirektør i ni år, og det er første gang, at jeg har fået sådan en velkomst, sagde Christian Prudhomme dengang.

Men der var altså ingen kære mor i forhold til, at Danmark kan få lov til at stå for starten på løbet allerede i 2018, men Prudhomme var åben for, at det kan ske i et af de efterfølgende år.

Det bliver første gang i 30 år, at Tour de France starter i Tyskland.

Åbningen af Tour de France er en dyr affære, der kan løbe op i nærheden af 100 millioner kroner.

/ritzau/