Tour-favorit: Doping er væk

Med Bradley Wiggins og Chris Froome, sad Team Sky sidste år på de to øverste pladser i Tour de France.

Chris Froome og Richie Porte blev søndag nummer et og to i Critérium du Dauphine - det vigtigste opvarmningsløb til Tour de France. Med cykelsportens doping-historik betyder den slags bedrifter, at mistankerne kryber tættere på.

Efter søndagens samlede sejr i Alperne sammenlignede flere i pressen Team Sky med Lance Armstrongs dominerende US Postal-hold for omkring et årti siden. Et hold, som eftertiden senere har vist var dopet helt ud i hårspidserne.

Den sammenligning afviser Chris Froome, for han er "overbevist om, at cykling er forandret siden da".

- Det faktum, at jeg kan slutte i front i bjergene, og i den samlede stilling, betyder at sporten har ændret sig siden dengang.

- Man lærer af fortiden. Sporten er på vej i den rigtige retning, og det er min succes et bevis på.

Chris Froome blev Tour de France-favorit, da hans holdkammerat, sidste års Tour-vinder Bradley Wiggins meldte afbud. Og forventningerne til briten blev ikke mindre af, at han satte Alberto Contador på plads på enkeltstarten tidligere på ugen.

Sidste år vandt Wiggins også det cykelløb, Froome lige har vundet, og Chris Froome arbejder ud fra samme model som den, der gav Wiggins succes.

- Alt begynder med en ordentlig gang vintertræning. Det har været min model, og så har vi bygget på derfra.

Selv om Alberto Contador kun blev nummer 10 i Dauphine, forventer briten stadig, at han bliver den største konkurrent i Tour de France.

- Man skal ikke undervurdere Contador. Han er en farlig modstander, og han vil være bedre i juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip