Tour-favorit sikrer sig storsejr

Froome blev nummer tre på den 18,7 km lange enkeltstart rundt om Lac Geneve og måtte kun strække våben mod deciderede specialister som den tyske etapevinder Tony Martin (QuickStep) og Adriano Malori (Lampre).

Med sig på podiet kunne 27-årige Froome tage Simon Spilak (Katusha) og Rui Costa (Team Movistar) med sig efter en dag, hvor der var tæt kamp om især top 10 placeringerne i det prestigetunge schweiziske World Tour-løb.

Både den ellers formstærke colombianer Carlos Betancour og RadioShacks kroatiske klassementsmand måtte sammen med Alejandro Valverde sande, at man skal kunne levere i kampen mod klokken, hvis det skal slutte lykkeligt i klassementet.

Fælles for dem alle er, at de end ikke formåede at holde sig inde i top 10 sammenlagt på en dag, hvor den tilbagevendte eks-doper Tom Danielson (Garmin) med en god præstation var fem sekunder fra at "stjæle" podiepladsen fra Rui Costa også sluttede som treer i fjor.

Team Saxo Bank-Tinkofs Mads Christensen bekræftede sin gode form forud for Giro d'Italia med en ottendeplads i enkeltstartsdisciplinen, men ellers var det endnu et løb, Riis' udvalgte flok kom totalt tomhændet ud af rent resultatmæssigt.

Med sejren i Romandiet Rundt tankede Chris Froome til gengæld mere selvtillid på den mentale konto frem mod et skud på Tour de France-tronen. Anglo-kenyaneren har tidligere i denne sæson trukket sig ud af Tour of Oman og Criterium International som vinder, mens det blev til en andenplads i meget stærkt besatte Tirreno-Adriatico.  

Dagens Gossip