Tour-konge: Hellere Føtex end dopet

Serielle indrømmelser over alt fra den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong til alle de danske topnavne gennem tre årtier, har gjort sit til at give alle og enhver i cykelsporten et forklaringsproblem.

Det er også den regerende Tour-konge. britiske Bradley Wiggins pinligt bevidst om. Men i et stort interview med avisen Sunday Times slår den 33-årige Team Sky stjerne fast, at han hellere vil finde sig et lavtlønsjob end at opretholde en tocifret millionhyre med biokemi i blodet.

- Jeg ville hellere ikke have vundet Tour de France end have testet positiv. Jeg ville hellere gå tilbage og arbejde i Tesco (lavprissupermarked, red.), ikke vinde Tour de France, ikke været blevet hædret med en Sir titel plus alt det andet og så bare være en far, min børn kan være stolte af, siger Wiggins, der under Tour de France sidste år blev meget harm over at skulle svare på dopingrelaterede spørgsmål konstant.

 - Når folk siger, at jeg nok er dopet, beskylder de mig samtidig for at lyve over for mine børn og det finder jeg mig ikke i, understreger den temperamentfulde englænder.

Bradley Wiggins har som regerende Tour-vinder ganske uhørt valgt at fokusere på at vinde Giro d'Italia og så køre som luksusløjtnant for Team Sky-kollega Chris Froome i juli måned.

- I det øjeblik Giroen er slut er det tilbage og forberede sig til Tour de France, og jeg tror, jeg kan være seriøst konkurrencedygtig, lyder meldingen fra Wiggins.

Wiggins tager hul på Giro d'Italia den 4. maj, hvor han kan vente en skarp revanchedyst fra Touren 2012 med Astana-kaptajn Vincenzo Nibali.

Til gengæld behøver "Wiggo" ikke få et søvnløst minut over at se Team Saxo-Tinkoffs mandskab anført af den urutinerede polak Rafal Majka, der kan vente støtte fra navne som Rory Sutherland, Matti Breschel, Christopher Juul-Jensen og Mads Christensen.   

Dagens Gossip