Tour-ledelse udnævner ikke nye Armstronger

Tour de France-ledelsen er havnet i en kedelig situation, efter at det amerikanske antidopingagentur Usada har offentliggjort mere end 1000 siders dokumenter, der belaster den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong.

Usada mener, at Armstrong har snydt sig til sine sejre gennem et massivt dopingforbrug og har derfor opfordret til, at amerikaneren skal fratages sine syv Tour de France-sejre.

Problemet er så, hvem der skal have titlerne i stedet for. De offentliggjorte dokumenter fortæller nemlig om en kultur i den professionelle cykelverden, hvor doping tilsyneladende var ret udbredt på den tid.

- Vi kan ikke lade som ingenting i forhold til det, som Usada har afsløret i denne uge. Det er et ødelæggende billede, der er blevet tegnet, siger Tour de France-direktør Michel Prudhomme til nyhedsbureauet AFP.

- Det, vi ønsker, er, at der ikke er nogen vinder, siger han om de syv år fra 1999 til 2005, hvor Armstrong vandt rub og stub i verdens største cykelløb.

Armstrong-rapporten kommer på et ubelejligt tidspunkt for Tour-arrangørerne, der præsenterer løbets 100 års-jubilæumsrute 24. oktober.

 

Dagens Gossip