Tour-rytterne frygter tidsgrænsen fredag

Skrevet af admin

24/07/2015

Dagens topnyheder

Fredag bliver en hård dag i sadlen for Tour de France-rytterne. Formentlig en af løbets allerhårdeste.

Før starten på 19. etape i Saint-Jean-de-Maurienne valgte en stor del af rytterne - stik mod sædvane - at varme op. Og de regnede frem og tilbage på tidsgrænser, for at finde ud af, hvor meget tid de måtte tabe til de forreste.

- Det bliver en hård etape. Meget hård. Jeg tror, at rigtigt mange frygter den her etape. Også fordi etapen ikke er lang, så der bliver kørt stærkt. Der bliver regnet tidsgrænser lige nu i bussen, siger Lars Bak, som selv forventer at skulle hjælpe sin holdkammerat André Greipel.

- Det bliver "survival" hele dagen. Vi skal have alle med til Paris for at hjælpe Greipel på Champs Elysées, fortsætter han.

Lars Bak mener, at etapens første stigning vil skabe splittelse, og kan være en slags skæbne for, hvordan resten af dagen vil gå.

- Hvis man bliver sat af der, så handler det om at køre meget stærkt i dalen hen mod Col de la Croix de Fer, fortsætter Lars Bak, som selv er nummer 35 i den samlede stilling i Tour de France, men nok må sætte den position over styr for at hjælpe André Greipel.

Efter første stigning Col de Chaussy, som aldrig tidligere var været med i Tour de France, venter Col de la Croix de Fer og Col du Mollard inden opstigningen til La Toussuire.

/ritzau/