Tour-rytterne lever længere end dig

Også på det niveau, hvor man kører Tour de France.

Det viser en ny undersøgelse lavet af forskere ved Paris Kredsløbs Center. Her har man undersøgt levealderen for alle franske ryttere, som siden 1947 har gennemført Tour de France mindst en gang. Det drejer sig i alt om 786 tidligere elite-cykelryttere, hvis levealder og eventuelle dødsårsag man så har sammenholdt med den gennemsnitlige franskmand.

Og det viser sig overraskende nok, at de tidligere Tour-ryttere har overlevet den gennemsnitlige Jean eller Pierre med 6,3 år i snit.

Pr. 1. september er 208 ud af de 786 ryttere døde. Det svarer til en dødsrate, som er 41 procent lavere end blandt resten af befolkningen. Når det gælder kræft, er der 44 procent færre af Tour-rytterne, der er blevet ramt og døde, mens tallene afslører, at 72 procent færre ryttere end gennemsnittet er blevet slået ihjel af luftvejssygdomme.

En del af forklaringen kan ifølge forskerne være, at rytterne efter karrierens afslutning fortsat har levet en sund livsstil uden rygning og med sport.

Ved fremlæggelsen tog man forbehold for, at de data, der stammer fra 1990erne, hvor dopingen for alvor gik amok i feltet, stadig er foreløbige, og at det er for tidligt at drage nogle konklusioner for denne periode.

Dagens Gossip