Touren begyndes med livet som indsats

- Det bliver vanvittigt farligt for alle. Der kommer til at ligge så mange klassementryttere og rode rundt sammen med et hav af sprintere, fordi de alle vil være med, siger Brian Holm.

Den danske sportsdirektør for verdens bedste sprinter Mark Cavendish hos Omega Pharma-Quickstep har sammen med de øvrige supersprintere som Marcel Kittel (Argos-Shimano), André Greipel (Lotto-Belisol), John Degenkolb (Argos-Shimano) og Peter Sagan (Cannondale) for første gang muligheden for at erobre den gule trøje ved at tage den første forløsende etapesejr i et altid anspændt og hyper-energisk felt af ryttere, der har kæmpet hele året for at passe formen med årets største løb.

Men læg dertil, at turen op langs Korsikas knoldede østkyst i samme ombæring bliver et hæsblæsende ridt, hvor hjælperyttere som Benjamin Noval og Vasili Kiryienka vil sidde med nerverne uden på den stramme trikot i frygten for, at Tour-favoritter som Alberto Contador og Chris Froome også er med helt fremme og ikke bliver fanget af styrt. Selv hold uden chance for at vinde en spurt, har også en særlig grund til at sprinte med livet som indsats, og så bliver afslutningen først kaotisk.

Blandt andre Saxo-Tinkoff-holdet har rekognesceret det hidtil ukendte terræn på Korsika, og frygten for et styrt eller en punktering på øens smalle, krogede vejnet på anden eller tredje etape gør, at holdene skal sikre sig en anstændig placering på første etape. Den afgør rækkefølgen for, hvor de enkelte sportsdirektører sidder i bilen bag rytterne, og en dårlig placering til Saxo-Tinkoff på første etape, kan dermed blive katastrofal, hvis for eksempel Alberto Contador får defekt på smalle, nærmest ufremkommelige veje.

Det er sportsdirektør Dan Frost særdeles opmærksom på.

- Opløbet bliver sindssygt uanset, om holdene skal køre for en placering i kortegen eller etapesejren. Vi har Daniele Bennati klar, og han ved præcis, hvor vigtig hans indsats kan blive for hele holdet.

Den italienske sprinter vil blive kørt frem for at sikre en placering i top-10, men ledende sportsdirektør Philippe Mauduit er bekymret for, at det kan koste hans deltagelse i løbet at satse blindt på placeringen.

- Vi har taget Bennati med for det samme, men vi skal også bruge ham senere i løbet, så han skal også passe på styrt i spurten. Det er vores dilemma. Vi skal presse ham i spurten, men vi skal ikke presse ham for meget. Man kan tabe Touren på den etape. Det vil blive meget nervøst, forudser franskmanden.

Selv hos Team Sky, med den absolutte Tour-favorit Chris Froome, føler man sig presset til at satse med et af de absolutte trumfkort for at undgå at sidde bagerst i kortegen på anden etape til Ajaccio.

- Det bliver vigtigt. Vi vil bede Edvald Boasson Hagen om at køre spurten, hvis det bliver en spurt. Alle hold har en strategi om dét, siger holdets danske islæt i den sportslige ledelse, Carsten Jeppesen.

Også han forudser, at opløbet vil blive kørt 'med hovedet under armen' af et uhørt stort antal ryttere. Hos Brian Holm forventer man ligeledes, at de mange urutinerede deltager i sprinten vil gøre det umuligt at opsætte et reelt sprintertog, så holdets normale fire-trins-raket indledt af Tony Martin, Matteo Trentin og Gert Steegmans kan aflevere Mark Cavendish til karrierens første gule trøje.

Krigen på Korsika begynder med forventningen om blodige knæ og albuer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip