Touren på dansk tv trods dopingballade

I kølvandet på Lance Armstrongs dopingdom har flere danske medier meddelt, at de er gået i tænkeboks med hensyn til den fremtidige Tour de France-dækning.

TV2, der har de danske rettigheder til at sende direkte fra cykelløbet, garanterer dog, at der også til sommer vil blive vist cykelløb fra Frankrig.

- Vi har tænkt os at blive ved bordet. Vi vil fortsat blive ved med at sende Tour de France. Vi holder enormt meget af cykelløbet, siger TV2 Sportens chef, Frederik Lauesen.

- Og når man gør det, så har man både ret og pligt til at beskæftige sig med det både kritisk og med begejstring.

TV2-chefen afviser dog ikke, at der skal ændres på måden, cykelløbet bliver dækket på.

- Jeg tror, at vi, ligesom alle andre medier i øjeblikket, skal give os selv lidt tid til at reflektere over, om der er noget i det her, som er overraskende for os.

- Os, der har beskæftiget os indgående med cykelsporten i et langt stykke tid, er jo desværre ikke overraskede over langt det meste af det, siger Frederik Lauesen.

- Det, det handler om for os nu, er at se fremad. Vi skal have et indtryk af, om der er håb og bedring på vej eller ej.

I Tyskland valgte tv-kanalerne ZDF og ARD i 2007 at nedprioritere den sportslige del og i stedet satse på en meget kritisk dækning af cykelløbet. Den model tiltaler dog ikke Frederik Lauesen.

- Det bliver ikke en ZDF-løsning for os. ZDF og ARD frasagde sig rettighederne. Og det har vi absolut ikke tænkt os, siger Frederik Lauesen, der endnu ikke vil forholde sig til, om kanalen skruer op for de kritiske vinkler til sommer.

- Det er der ingen grund til at skulle tage stilling til på en halv dag. Når der er kommet en afgørelse i Geneve mandag, tager vi ikke fredag stilling til, hvordan vi skal dække Tour de France i juli 2013.

Frederik Lauesen fortæller desuden, at han skal have en snak med Rolf Sørensen omkring cykelekspertens fremtidige TV2-rolle.

- Man kan forestille sig alting lige i øjeblikket. Jeg synes fortsat, at Rolf er en fremragende cykelkommentator. Jeg er rigtig glad for, at vi har et samarbejde med Rolf.

- Men det er klart, at selvfølgelig skal man kigge på, hvilke roller folk har i lyset af den seneste udvikling, siger Frederik Lauesen.

Lance Armstrong er efter en belastende rapport fra det amerikanske antidopingagentur, Usada, blevet frataget sine syv Tour de France-sejre.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip