Tourens kokainsynder: Jeg har ikke taget noget

Den rutinerede cykelrytter Luca Paolini fra Team Katusha blev fredag smidt ud af Tour de France på grund af brug af kokain.

Den 38-årige italiener er selv forbløffet over at være midtpunkt i den første dopingsag i Touren siden 2012.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er forbløffet. Jeg har ikke taget kokain, så lad os se b-prøven, siger Paolini på Twitter ifølge cyclingsnews.com.

- Jeg mener og har hele tiden ment, at kontrol gør sporten mere troværdig.

- Jeg vil gerne være stille (omkring det) og løse det på egen hånd. Jeg er ikke typen, der er på udkig efter skandaler, skriver italieneren.

Luca Paolini beklager, at han har fedtet sit hold, Katusha, ind i den aktuelle sag. Også Tour de France og alle de deltagende ryttere får en undskyldning.

Sagen er dog særdeles speciel, da kokain sandsynligvis ikke har forbedret italienerens præstation på nogen måde.

- Jeg undskylder til alle ryttere og til Tour de France, specielt ASO (Tour-arrangøren, red.), da jeg ved, at timingen ikke er den bedste, specielt med den høje koncentration af medier.

- Jeg undskylder til mine holdkammerater og det fantastiske hold Katusha, og jeg håber ikke, at mit fravær står i vejen for et godt resultat.

- I disse dage vil jeg forsøge mit bedste for at komme til at forstå, hvordan dette var muligt, lyder det fra Paolini.

Luca Paolini vandt løbet Gent-Wevelgem i år. Han har tidligere vundet en etape i Giro d'Italia i 2013 og en etape i Vuelta a España i 2006.

I Tour de France har hans opgave været at være løjtnant for den norske sprinter Alexander Kristoff.

/ritzau/

Dagens Gossip