Toyota advarede først: Nu tilbagekalder Nissan også tusindvis af biler i Danmark

Hvis man ejer en bil af mærket Toyota eller Nissan, så skal man måske en tur forbi et værksted, for at få tjekket om alt er i orden.

Begge bilproducenter frygter, at der kan være problemer med airbaggene, som de får leveret fra samme underleverandør.

Hos Toyota drejer det sig om omkring 21.000 biler i Danmark, som nu tilbagekaldes for at blive tjekket for mulige fejl. Det oplyser Toyotas kundeservicechef i Danmark, Rene Mouritsen, til Ritzau.

- Der er en risiko for, at airbaggene ikke virker efter hensigten. Derfor bliver vi nødt til at tjekke hver enkelt airbag og udskifte dem, som ikke virker.

- Vi er ved at indsamle stelnumre på de biler, det drejer sig om, og herefter vil vi sende besked ud til ejerne af de biler, som skal tjekkes, siger Rene Mouritsen fra Toyota.

De biler, som nu bliver tilbagekaldt, er produceret i perioden 2002 til 2007.

De omfattede modeller er Avensis Verso og Sportsvan (marts 2003 til juli 2005), Corolla (maj 2002 til november 2003), Yaris (maj 2005 til juli 2005), Hilux (juni 2005 til december 2005) og Raw4 (juni 2003 til oktober 2005).

- Indenfor et par dage vil Toyota-ejerne kunne indtaste stelnummeret på den bil, de ejer, på vores hjemmeside. Her kan de om bilen er omfattet af de mulige problemer, siger Rene Mouritsen.

Også Nissan tilbagekalder en række modeller på grund af samme mulige fejl. I Danmark drejer det sig om 2688 biler.

Her er der tale om modellerne Navara pickup, Almera, Tino, Terrano II, Pathfinder og X-Trail, som er produceret i perioden 2004 til 2006.

På verdensplan tilbagekalder de to bilproducenter 6,5 millioner biler.

De defekte airbags mistænkes for at have forårsaget mindst fem dødsfald, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De danske afdelinger hos Toyota og Nissan oplyser, at de ikke har kendskab til ulykker i deres biler.

/ritzau/

Dagens Gossip