Toyota kalder 625.000 hybridbiler på værksted

Verdens største bilproducent, Toyota, tilbagekalder 625.000 hybridbiler på grund af en fejl, der kan få bilen til pludselig at standse.

De fleste af de miljørigtige biler er af typen Prius V, der også sælges under navnet Prius Alpha og Prius+. Nogle Auris-modeller bliver også kaldt på værksted, oplyser Toyota.

Problemet er knyttet til softwaren i bilerne, og det minder meget om det, der sidste år fik Toyota til at tilbagekalde 1,9 millioner Prius-biler.

Ifølge den japanske bilproducent er der ikke registreret nogen ulykker eller personskader som følge af problemet, der nu er blevet opdaget.

- I enkelte tilfælde slukker hybridsystemet, mens bilen kører, hvilket resulterer i tab af motorkraft og får bilen til helt at standse, skriver Toyota i meddelelsen.

Over halvdelen af de biler, der nu kaldes på værksted, er blevet solgt i Japan. Resten er hovedsageligt solgt i Nordamerika og Europa i perioden mellem maj 2010 og november sidste år.

Toyota har solgt over syv millioner Prius-modeller, siden bilen blev lanceret i 1997.

Modellen var den første hybridbil, som blev udbredt på et stort marked. Kendte folk som skuespilleren Leonardo DiCaprio - en ivrig miljøforkæmper - har desuden kørt rundt i en Prius.

En hybridbil har mindst to forskellige kilder til at skabe fremdrift - typisk en elektrisk motor og en motor, der bruger benzin eller diesel.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip