Toyota politianmeldt for markedsføringsfusk med billån

Skrevet af admin

12/02/2016

Mest læste i dag

Totoya i Danmark skal have fat i sine advokater, efter at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet for brud på markedsføringsloven.

- Toyota Danmark har i sin markedsføring af billån ikke levet op til markedsføringslovens oplysningskrav. Derfor politianmelder Forbrugerombudsmanden nu bilimportøren, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Bilfabrikantens brøde består i, at den ikke har informeret klart nok om de lån, den har tilbudt folk, der gerne ville eje en af de japanske biler.

Det er sket i blandt andet fire avisreklamer, der reklamerede for den lille Toyota Aygo.

- Først allernederst på siden, under en afslutningslinje og efter oplysninger om bilmodellens brændstofforbrug, stod de lovpligtige kreditoplysninger med annoncens allermindste skrift.

- Forbrugerombudsmanden vurderer, at forbrugerne risikerede helt at overse dem, skriver Forbrugerombudsmanden.

Derudover har Toyota på nettet ikke vist låneoplysningerne i en reklame, og den sag er kastet oveni anmeldelsen.

- Vi har set flere eksempler på annoncer for billån, hvor forbrugerne ikke får kreditoplysningerne, straks de ser markedsføringen af lånet.

- Annoncerne fra Toyota er blot det seneste eksempel i rækken, og selskabet bliver nu politianmeldt for at overtræde markedsføringsloven, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen.

Det fremgår desuden, at Toyota Danmark selv mener, at man har fulgt loven og derfor har stævnet Forbrugerombudsmanden ved Sø- og Handelsretten.

/ritzau/