Trådte på transkønnede: Nu beklager Redmayne

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

- Det er ekstraordinært, hvordan transkønnedes problemstillinger har nået mainstreammedierne, efter vi lavede "Den danske pige".

Sådan sagde Eddie Redmayne, der spiller filmens hovedrolle, i forbindelse med BAFTA-uddelingen 14. februar ifølge BBC, der efterfølgende lagde citatet ud på mediets Twitter-profil.

Det fik flere til at kritisere den britiske skuespiller for ikke at anerkende eksempelvis organisationers arbejde for transkønnede eller de transkønnedes personlige kampe, og derfor udsendte Redmayne tirsdag en pressemeddelelse til mediet BuzzFeed News, hvori han uddybede sin pointe.

- Jeg håber, at det, jeg sagde, ikke er blevet misforstået. I de fire år, jeg har arbejdet med "Den danske pige", er transkønnedes historier, liv og problemstillinger nået mainstreammedierne gennem folk som eksempelvis Caitlyn Jenner og utallige andre, der har skubbet på og skabt historier på deres egne betingelser, siger Redmayne med henvisning til blandt andre tv-personligheden og den tidligere olympiske atlet Caitlyn Jenner, der gennem 65 år levede som manden Bruce Jenner.

"Den danske pige" handler om kvinden Lili Elbe, der blev født som manden Einar Wegener, men følte sig så fanget i den forkerte krop, at hun senere blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

- Som jeg har sagt før, har det været en ære at være en del af debatten på min egen lille måde ved at dele Lili og Gerdas historie, fortsætter den 34-årige ridderslåede filmstjerne og slutter:

- Der er stadig lang vej igen, og alle, der støtter transkønnede - mig selv inklusiv - bliver nødt til at fortsætte opbakningen, understreger Redmayne.

"Den danske pige" vises stadig i de danske biografer.

/ritzau/FOKUS